Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Docu Indifferent + nagesprek

26 januari
20:00 - 21:30
Focus Arnhem

Informatie

Gelders Doek presenteert tijdens de Uitnacht Arnhem op vrijdag 26 januari in Focus twee voorstellingen, waaronder de documentaire Indifferent (met zaalgesprek).  

De Arnhemse organisatie InDifferent, die opkomt voor meer diversiteit op scholen, heeft een documentaire! En wat voor een! Twee jaar lang is de beweging op de voet gevolgd door filmmaker Maaike Broos en haar filmcrew. Onlangs was onder grote belangstelling de première in Focus Filmtheater. InDifferent is zeven jaar geleden opgericht door Elmar Noteboom. Het is een beweging van leerlingen en docenten die opkomt voor diversiteit en tegen discriminatie. “Wij vinden dat de school een verantwoordelijke rol heeft, waarbij het niet alleen gaat om de cognitieve vaardigheden, maar ook de sociale- en persoonlijke ontwikkeling”, vertelt Noteboom. InDifferent helpt scholen onder meer om thema’s als seksualiteit en discriminatie ter sprake te brengen. De documentaire laat die ontwikkeling zien op twee middelbare scholen. Tijdens de Uitnacht is niet alleen de documentaire te zien, oprichter Elmar Noteboom en filmmaker Maaike Broos zijn aanwezig om met de zaal in gesprek te gaan.
Vrijdag 26 januari | Focus Filmtheater | Zaal 3 | 20:00 uur | Gratis | Geen ticket nodig | 65 minuten

Programma:

Programma volgt