Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK

21 juni
19:30 - 21:00
Focus Arnhem

Programma:

Represailles

Noud Wellink

Mark komt na de Tweede Wereldoorlog als ex-krijgsgevangene terug in Nederland. Mark is tijdens de Duitse invasie zijn medesoldaat, maar bovenal beste vriend Jakob verloren. Jakob heeft vóór de invasie een afscheidsbrief gegeven aan Mark. Wanneer Mark de brief, naar zijn wensen, bij Jakobs Joodse familie af wilt geven om de oorlog achter zich te laten, komt hij erachter dat ze verraden en gedeporteerd zijn. Wanneer Mark op het spoor van de verrader komt, twijfelt hij geen moment om represailles te nemen.

Noud Wellink uit Groenlo, Gelderland is een 4e jaars student van de opleiding AV-specialist Rijn IJssel Arnhem. Noud probeert nu in Amsterdam verder te groeien in zijn regie werk. Mijn passie voor regie zit hem in de samenwerking tussen alle departementen en het eindresultaat hiervan.

Lees Meer

Onze Stad

Walt van der Aar & Jip Roemaat

Voor het door Rozet geïnitieerde project ‘Ik ben de stad’ maakten Arnhemse spoken-word artiesten en filmmakers samen prachtige poëtische miniatuurtjes in beeld en woord waarin de stad centraal staat; als decor, inspiratiebron, vriend, vijand, trouwe geliefde of passant. Soms vluchtig soms straight in ya face. In samenwerking met Schurkrecords (Rieks Bolhuis) maakten de jonge filmmakers Walt van der Aar en Jip Roemaat samen de korte film Onze stad die genomineerd werd voor het Gouden Hert tijdens GoShort Arnhem 2021.

Lees Meer

Het Fantastische Leven van John & Benji

Sabine eijkholt

In Nederland stimuleert de overheid mensen met een psychische aandoening om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen, dit verlaagt de zorgkosten en het komt in de meeste gevallen de gezondheid ten goede. Ook al is het een controversieel beleid, voor de bipolaire John Staring (60) pakt het goed uit. In een ander land, met een ander gezondheidsstelsel, zou hij op straat zijn beland.
Na een auto ongeluk op 17-jarige leeftijd werd bij John niet-aangeboren hersenletsel vastgesteld. Het daarop volgende zware gebruik van alcohol en softdrugs verergerde zijn bipolaire stoornis. Hij werd drie keer gedwongen opgenomen. Sinds een paar jaar woont John zelfstandig. In een buitenwijk van Arnhem worstelt hij met manische depressies, geheugenverlies en verslavingen. Als zijn zus hem een ​​chihuahua cadeau geeft, verandert zijn leven volledig. De nieuwe verantwoordelijkheid valt hem zwaar, maar de liefde voor zijn hond geeft hem ook energie en dwingt hem om naar buiten te gaan. John heeft het gevoel dat hij zijn beste vriend heeft gevonden. Deze documentaire confronteert ons met onze eigen interpretatie van het begrip geluk. Kunnen we geluk in het algemeen, of voor anderen definiëren? Zijn we daar als mensen überhaupt toe in staat?

 

Lees Meer