Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK

28 februari
19:30
Focus Filmtheater Arnhem

Informatie

Regelmatig organiseren Gelders DOEK en Focus Filmtheater een voorstelling met werk van Gelders filmtalent. Soms geprogrammeerd rondom een specifieke maker, soms vanuit een thema. In de regel is de maker aanwezig voor een zaalgesprek. Leden van Gelders DOEK krijgen gratis toegang!

Programma:

Toeschouwers

Elize Kuiper

In deze korte documentaire volgt regisseur Elize Kuiper kleine levens in de grote flats van Immerloo in Arnhem-Zuid. De bewoners leven boven, onder en naast elkaar, maar kennen elkaar eigenlijk nauwelijks. Ze zijn druk met hun eigen kleine wereldjes, die zich afspelen in en rondom de flat. En ze zijn maar wat bewust van hun stempel als ‘achterstandswijk’. Dan oudejaarsnacht 2019. Doordat twee tienerjongens stunten met vuurwerk, ontstaat er brand in de flat. Een jong gezin komt vast te zitten in de lift en de vader en zoon komen te overlijden. Het is een traumatische gebeurtenis waarvan de flatbewoners vanaf de galerij getuige zijn. Een drama dat er diep inhakt en gevolgen heeft op het dagelijks leven in de flat.

Lees Meer

Schaduw Volk

Gus Wickerhoff

Jan is een 23-jarige jongen die door diverse tegenslagen in het leven in een tent is beland in het stadsblokkenpark naast de Rijn in Arnhem. Jan is vast komen te zitten in een tweestrijd tussen de verslaving aan vrijheid, en de hunkering naar normaal leven. Zijn moeder, die drugsverslaafd is en in een tent naast Jan woont, stimuleert het vrije leven, terwijl de behoefte aan een normaal leven vraagt om drastische veranderingen.

Gus Wickerhoff is een gelderse filmmaker met een bijzondere passie voor het verbeelden van het onmogelijke. De lens van de camera is een krachtig gegeven, en samen met alle filmtechnieken die het medium bezit wil hij de kijker meenemen in de psyche van de mens.

Lees Meer