Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders Doek Arnhem

5 juni
19:00
Focus Filmtheater Arnhem

Informatie

Op woensdag 5 juni is er weer een editie van Gelders Doek in Focus, rond het verrassende speelfilmdebuut Bijt van Guido Coppis uit Arnhem. Coppis is aanwezig voor een nagesprek.

Bijt is een donkere film op het snijvlak van drama, thriller en horror. De film gaat over Mark, een destructieve man die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Dit vertaalt zich in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Zelfs als hij trompet speelt, klinkt het somber. De kille troosteloosheid van zijn leefomgeving helpt ook niet mee. Alles en iedereen is eropuit hem de afgrond in te duwen. Maar dan, aan het sterfbed van zijn opa, ontmoet hij Lisa. Er ontstaat een liefdevolle, maar bizarre relatie. Een relatie die steeds meer uit de hand loopt…

Het is haast onvoorstelbaar dat Bijt het speelfilmdebuut is van Guido Coppis (geb. 1998). De film is een trefzekere verstilde stijloefening met een inktzwart gevoel voor humor, die zich net buiten de kaders van onze realiteit lijkt te plaatsen. De hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat (Zee van Tijd) en Frieda Barnhard (Kiddo). Ook is acteur Johan Leysen te zien in wat uiteindelijk zijn laatste rol bleek voor zijn overlijden voorjaar 2023.

Programma:

Bijt

Guido Coppis

Mark (Reinout Scholten van Aschat) lijdt aan een intense vorm van zelfhaat, die zich vertaalt in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Zelfs als hij trompet speelt, klinkt het somber. De kille troosteloosheid van zijn leefomgeving helpt ook niet mee. Alles en iedereen is eropuit hem de afgrond in te duwen. Maar dan, aan het sterfbed van zijn opa, ontmoet hij Lisa (Frieda Barnhard). Er ontstaat een liefdevolle, maar bizarre band. Een band die steeds meer uit controle raakt…

Guido Coppis (Venray, 1998) is een autodidact filmmaker en maakte de afgelopen jaren maar liefst veertien korte films, die regelmatig in de prijzen vielen. Op zijn 25e debuteert hij met zijn speelfilmdebuut BIJT, die in première ging op IFFR 2024 in het Bright Future programma.

Lees Meer