Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK in Focus

13 juni
19:00
Focus Filmtheater Arnhem

Informatie

De laatste Gelders Doek editie van seizoen 2022/2023 is een heel gevarieerde. We beginnen met de vertoning van de korte film HAPPY van Rock en Rolstoel producties en Meet this Arnhem die uiteraard ook aanwezig zijn om te vertellen over hun film. Daarna een kort heel persoonlijk documentair portret, Free Again, over een jonge Syrische vluchteling, gemaakt door Joshua van der Pol.

Onlangs stond Focus Filmtheater in het teken van het 48 Hour Film Project, dat fantastische filmconcept waarin teams binnen 48 uur én een aantal duidelijke voorwaarden een volwaardige film moeten afleveren. Tijdens de awardshow worden in heel veel verschillende categorieën prijzen uitgedeeld door een deskundige jury. De grote winnaar van de competitie van dit jaar was de debuterende groep de Onkruidzaaiers, met onder meer een Arnhemse regisseur. Hun film G4-LA-TH3A (spreek uit: Galathea) is het resultaat van een groot collectief, veel inzet, talent én heel veel verbeeldingskracht.

Het intrigerende Kamer 8, dat ook met een flink aantal prijzen naar huis ging, is gemaakt door studenten van de Han! Heel erg leuk was dat De Newbees (een ervaren 48hour groep) Focus Filmtheater gebruikten als locatie. En dat pakte mooi uit! De makers komen vertellen hoe het is om aan zo’n zenuwslopende competitie deel te nemen, wat de do’s zijn, en natuurlijk de don’ts.
 

TITELS

Happy  (Nederland 2023, Rock en Rolstoel producties en Meet this Arnhem, 9 min)
Free Again (Nederland 2022, Joshua van der Pol, 11 min)
48HOUR ARNHEM 2023 > Kamer 8 (Nederland 2023, B302, 7 min)
48HOUR ARNHEM 2023 > Blonde Dates (Nederland 2023, de Newbees, 7 min)
Winnaar 48 HOUR ARNHEM 2023 > G4-LA-TH3A (Nederland 2023, De Onkruidzaaiers, 8 min)

Programma: